Events

[RO] Comunicat de presa – Short Film Factory – Octombrie 2018

SHORT FILM FACTORY aduce filme cu intrare liberă în peste 20 de orașe din România și în Praga, Cehia

 Octombrie 2018

 

SHORT FILM FACTORY (by STTP) te provoacă la film, în cadrul unui eveniment lunar care aduce filme de autor, cu intrare liberă, în peste 20 de locații alternative de proiecție din România dar și în Praga,Cehia.

Când cinematografia îmbrăca hainele de nou născut, filmele erau foarte scurte, uneori durau un minut sau chiar mai puțin. După cortina de catifea a scurt metrajelor, creativitatea îmbrățișează strâns imaginația, libertatea și curajul reușind să vă ofere o călătorie diferită de fiecare dată. SHORT FILM FACTORY (by STTP) vă invită să vă cunoașteți. Pentru că viața bate filmul.

9 scurtmetraje vor rula în peste 20 de spații alternative din tot atâtea orașe din țară si Praga, Cehia, în ultima săptămână a lunii octombrie. O selecție de 100 minute de film, povești spectaculoase , care continuă o tradiție de peste 9 ani de proiecții speciale, oferind publicului din România șansa unică de a urmări filme scurte multi-premiate, cu intrare liberă.

Rochia galbenă se succede în fiecare cadru în care zâmbind, îi amintește de ei doi. Muzica făurește pod între maluri, iar iubirea dă sens vieții. Instinctul de supraviețuire rămâne nealterat când izolarea închide mintea între pereți fără ferestre, în contrast cu haosul lumii recente. În casacadă se succed emoțiile, dezamăgirile, atacurile de panică, exaltările semnate de dependența cu care mediul virtual vrăjește.

Deși fiecare dintre noi este un întreg, mirajul că o jumătate ne-ar putea completa se menține de generații. Călătoria ne aparține. O facem mai plăcută când invităm pe cineva să ne însoțească. Când nu ne mai zărim în oglindă, împreună, prima stație își alege protagonistul.

Evadările le alegem instinctiv, dar de cele mai multe ori sunt aduse la marginea prăpastiei de suferințe ce n-au mai cutezat a continua. Descoperim cu uimire că regretele pot deveni sursă de energie și aripi noi.

Cum reușim să echilibrăm balanța? Ne apropiem de adevărul pe care natura ni-l pune-n lumină și de cei care iubesc ce facem. Dăruim iubire, entuziasm, energie, și astfel numele tabloului de la răsărit este: armonie.

Și totuși cedăm. Când renunțarea pare a fi singura scăpare din camera devenită mult prea aglomerată.

 

Orașele care vor găzdui proiecții și spațiile de proiecție sunt: Alba Iulia, Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Botoșani, București, Buzău, Câmpulung  Moldovenesc, Câmpulung Muscel, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Hunedoara, Iași, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Râmnicu Vâlcea, Piatra Neamț, Sibiu,  Sighetu Marmației, Suceava, Târgoviste, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara, Tulcea, Vama Veche, Chisinau (MD). Aici puteti gasi detalii legate de locatiile STTP: http://spunepescurt.ro/venues.

Proiecțiile de scurtmetraj sunt organizate de Short to the Point (International Short Film Festival) – o reţea internatională de distribuţie, difuzare şi promovare a filmelor de scurtmetraj. În ultimii ani SHORT FILM FACTORY (by STTP) a reușit să creeze o punte de legătură intre filmmakeri, cinefili si spectatorii ocazionali, având ca scop construirea unui nou tip de comunitate urbană.

Lansat în anul 2009 sub forma unei caravane cinematografice în 28 de orase din Romania, STTP a devenit un festival lunar la care se inscriu filme din toate colturile lumii. Festivalul Short to the Point ofera lunar 13 categorii de premii celor mai bune scurt metraje inscrise, urmand ca acestea sa fie proiectate in cadrul evenimentului national Short Film Factory by Short to the Point.

Pentru mai multe informații vă invităm să ne vizitați aici:

http://spunepescurt.ro

https://www.facebook.com/shorttothepointfilmfest

https://twitter.com/shorttothepoint

https://www.instagram.com/monthlyshortfilmfest