EventsNews

[RO] Comunicat de presa – Short Film Factory – Noiembrie 2018

SHORT FILM FACTORY aduce filme cu intrare liberă în peste 20 de orașe din România și în Praga, Cehia

 Noiembrie 2018

 

SHORT FILM FACTORY (by STTP) te provoacă la film, în cadrul unui eveniment lunar care aduce filme de autor, cu intrare liberă, în peste 20 de locații alternative de proiecție din România dar și în Praga,Cehia.

Când cinematografia îmbrăca hainele de nou născut, filmele erau foarte scurte, uneori durau un minut sau chiar mai puțin. După cortina de catifea a scurt metrajelor, creativitatea îmbrățișează strâns imaginația, libertatea și curajul, reușind să vă ofere o călătorie diferită de fiecare dată. SHORT FILM FACTORY (by STTP) vă invită să vă cunoașteți. Pentru că viața bate filmul.

10 scurtmetraje vor rula în peste 20 de spații alternative din tot atâtea orașe din țară și Praga, Cehia, în ultima săptămână a lunii noiembrie 2018. O selecție de 120 de minute de film, povești spectaculoase , care continuă o tradiție de peste 9 ani de proiecții speciale, oferind publicului din România șansa unică de a urmări filme scurte multi-premiate, cu intrare liberă.

Cum alegem culorile atunci când cei mici ne întreabă cu priviri iscoditoare despre tot ce-i înconjoară? Adăugăm și nuanțele de gri? Respirația încă-și savurează oxigenul. Când măștile se-adună laolaltă, pare că toate-ar fi reale. Deși pe scenă urcă pe rând, reușesc să ascundă realitatea care nu cunoaște reflexia oglinzii. Să-ți înstrăinezi masca pe care refuzi să o porți pare a fi soluția unei vieți cu cer senin. Scările nu rămân întotdeauna la locul lor atunci când pașii grăbiți vânează căutări. În bătaia vântului, margaretele desenează cu petale amintiri din tablouri cu vară, râs de copil și tușeuri din lumină.

Când ai uitat ultima dată de tine? Nu-ți amintești, dar știi că  ți-ai fi dorit ca acolo, pe podul de pe care apa nu părea adâncă, să fi mers la braț cu tine, cel captiv, dobândind astfel, libertatea. Rătăcind, te întâlnești cu fericirea,  dar agenda ei prea încărcată, îți lasă prea puține opțiuni. Călătoria păstrează, de cele mai multe ori, doar ce este mai important pentru tine. Uneori, iluzia eternității fascinează și provoacă dependență. „De-aș putea întoarce timpul înapoi” …ne spunem uneori. De câte ori ți-ai dori să retrăiești aceeași emoție?

Logodna se sărbătorește cu fast, când protagoniștii ajung la timp. Ocazional, ironia se-mpiedică-n ițele iubirii și dă peste cap povestea. Hazardul stă comod pe fotoliu, în timp ce adrenalina adună pixeli de suspans.

Orașele care vor găzdui proiecții și spațiile de proiecție sunt: Alba Iulia, Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Botoșani, București, Buzău, Câmpulung  Moldovenesc, Câmpulung Muscel, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Hunedoara, Iași, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Râmnicu Vâlcea, Piatra Neamț, Sibiu,  Sighetu Marmației, Suceava, Târgoviste, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara, Tulcea, Vama Veche, Chisinau (MD). Aici puteti gasi detalii legate de locatiile STTP: http://spunepescurt.ro/venues.

Proiecțiile de scurtmetraj sunt organizate de Short to the Point (International Short Film Festival) – o reţea internatională de distribuţie, difuzare şi promovare a filmelor de scurtmetraj. În ultimii ani SHORT FILM FACTORY (by STTP) a reușit să creeze o punte de legătură intre filmmakeri, cinefili si spectatorii ocazionali, având ca scop construirea unui nou tip de comunitate urbană.

Lansat în anul 2009 sub forma unei caravane cinematografice în 28 de orașe din România, STTP a devenit un festival lunar la care se înscriu filme din toate colțurile lumii. Festivalul Short to the Point oferă lunar 13 categorii de premii celor mai bune scurt metraje înscrise, urmând ca acestea să fie proiectate în cadrul evenimentului național Short Film Factory by Short to the Point.

Pentru mai multe informații vă invităm să ne vizitați aici:

http://shorttothepoint.com

https://www.facebook.com/shorttothepointfilmfest

https://twitter.com/shorttothepoint

https://www.instagram.com/monthlyshortfilmfest