EventsNews

[RO] Comunicat de presa – Short Film Factory – Martie 2019

SHORT FILM FACTORY aduce filme cu intrare liberă în peste 20 de orașe din România și în Praga, Cehia – Martie 2019

SHORT FILM FACTORY (by STTP) te provoacă la film, în cadrul unui eveniment lunar care aduce filme de autor, cu intrare liberă, în peste 20 de locații alternative de proiecție din România dar și în Praga,Cehia.

Când cinematografia îmbrăca hainele de nou născut, filmele erau foarte scurte, uneori durau un minut sau chiar mai puțin. După cortina de catifea a scurt metrajelor, creativitatea îmbrățișează strâns imaginația, libertatea și curajul, reușind să vă ofere o călătorie diferită de fiecare dată. SHORT FILM FACTORY (by STTP) vă invită să vă cunoașteți. Pentru că viața bate filmul.

14 scurtmetraje vor rula în peste 20 de spații alternative din tot atâtea orașe din țară și Praga, Cehia, în ultima săptămână a lunii martie 2019. O selecție de 120 de minute de film, povești spectaculoase , care continuă o tradiție de peste 10 ani de proiecții speciale, oferind publicului din România șansa unică de a urmări filme scurte multi-premiate, cu intrare liberă.

Într-un singur punct lumea întreagă ademenește prin culori diferite de cele pe care lumina le conturează în fiecare zi. Suntem prizonieri în aceleași culori până când ultima picătură  nu-și mai găsește locul în pahar. Curajul devine prieten de nădejde și-l luăm de braț țintind orizonturi pline de libertăți.

Captivi în lumi paralele pe care nu le putem păstra pentru totdeauna, căutăm acceptarea în ochii celorlalți.  Visele ne dau șansa să credem că realitatea este doar cea pe care ne-o dorim.

Jocul seducției odihnește pe lungimi ascuțite amestec de dorinți ce prind viață brusc atunci când banalului i se schimbă culoarea. Riscul ca totul să fie în zadar este asumat. Inconștient. Redecorarea pune pe tapet emoții noi și cadre în unghiuri ce nu avantajează de ficare dată ambii protagoniști. Dar acțiunea începe conform regiei deja stabilite. În pielea altora totul pare mai simplu..

Călătorind prin întâlniri râvnite, descoperim limite și coperți fără titlu. Mirare, nesiguranță, intrigare, curiozitate și renunțare. Înghesuite într-o singură decizie.

Cu ce font se semnează iubirea? Care este prețul trădării? Întunecată de scenarii imaginate, mintea devine aliat în decizii care încheie capitole. Dreptul la viață anulat de acțiuni egoiste aduce în oglindă personaje pe care nu le-am văzut prezente la prima întâlnire.

Încrederea pierdută rămâne fragilă și-și caută ancore în dovezi ce par de cele mai multe ori inutile. Acceptăm să ne prefacem că singurul adevăr pe care-l vedem este al celor care trebuie să aibă dreptate. 

Păstrăm valize de care nu mai avem nevoie și ne întrebăm de ce pașii sunt înceți, zilnic. Viteza cu care fugim de acceptări nu ne apropie de senin. Împăcarea vine pe neașteptate atunci când voința de a merge înainte fără bagaje în plus, ne ajută să renunțăm la ele, pur și simplu. 

Orașele care vor găzdui proiecții și spațiile de proiecție sunt: Alba Iulia, Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Botoșani, București, Buzău, Câmpulung  Moldovenesc, Câmpulung Muscel, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Hunedoara, Iași, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Râmnicu Vâlcea, Piatra Neamț, Sibiu,  Sighetu Marmației, Suceava, Târgoviste, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara, Tulcea, Vama Veche, Chisinau (MD). Aici puteti gasi detalii legate de locatiile STTP: http://spunepescurt.ro/venues.

Proiecțiile de scurtmetraj sunt organizate de Short to the Point (International Short Film Festival) – o reţea internatională de distribuţie, difuzare şi promovare a filmelor de scurtmetraj. În ultimii ani SHORT FILM FACTORY (by STTP) a reușit să creeze o punte de legătură intre filmmakeri, cinefili și spectatorii ocazionali, având ca scop construirea unui nou tip de comunitate urbană.

Lansat în anul 2009 sub forma unei caravane cinematografice în 28 de orașe din România, STTP a devenit un festival lunar la care se înscriu filme din toate colțurile lumii. Festivalul Short to the Point oferă lunar 13 categorii de premii celor mai bune scurt metraje înscrise, urmând ca acestea să fie proiectate în cadrul evenimentului național Short Film Factory by Short to the Point.

Pentru mai multe informații vă invităm să ne vizitați aici:

http://shorttothepoint.com
https://www.facebook.com/shorttothepointfilmfest
https://www.instagram.com/theshortfilmfestival