Events

[RO] Comunicat de presa – Short Film Factory – Iunie 2019

SHORT FILM FACTORY aduce filme cu intrare liberă în peste 20 de orașe din România și în Praga, Cehia

 Iunie 2019

SHORT FILM FACTORY (by STTP) te provoacă la film, în cadrul unui eveniment lunar care aduce filme de autor, cu intrare liberă, în peste 20 de locații alternative de proiecție din România dar și în Praga,Cehia.

Când cinematografia îmbrăca hainele de nou născut, filmele erau foarte scurte, uneori durau un minut sau chiar mai puțin. După cortina de catifea a scurt metrajelor, creativitatea îmbrățișează strâns imaginația, libertatea și curajul, reușind să vă ofere o călătorie diferită de fiecare dată. SHORT FILM FACTORY (by STTP) vă invită să vă cunoașteți. Pentru că viața bate filmul.

12 scurtmetraje vor rula în peste 20 de spații alternative din tot atâtea orașe din țară și Praga, Cehia, în ultima

săptămână a lunii iunie 2019. O selecție de 140 de minute de film, povești spectaculoase, care continuă o

tradiție de peste 10 ani de proiecții speciale, oferind publicului din România șansa unică de a urmări filme

scurte multi-premiate, cu intrare liberă.

Monotonia ascunde idei pe care ajungem uneori să le gestionăm fără a discerne cadrele fictive de cele reale în care doar hazardul pare responsabil cu șirul de tragedii ce apar aparent pe neașteptate. Iluzia imortalității, atât de greu de gestionat, sădește gânduri înghesuite în cutii prea mici și astfel dorința de a rămâne pe buzele tuturor, după ce orologiul se va fi oprit, apasă persuasiv și convinge ego-ul să regizeze cele mai sumbre scenarii.

Veștile pe care nu vrem să le auzim declanșează reacții pe care nu credeam că le vom avea vreodată și pun pe masă decizii ad-hoc care par pentru ceilalți lipsite de noimă. Cu toate astea oricât de mare ar fi dorința de a influența gândul fatal încolțit în inima unui om drag, oricât de multe trucuri am scoate din joben așa încât povestea să aibă o pelungire care nu garantează o rezolvare dar pe care ne-o dorim în mod egoist, fiecare dintre noi alege instinctiv pagina pe care nu mai este scris niciun cuvânt. Tăcerile rămân în buchetul de pe masă.

Catrenele în care dragostea copiilor pentru părinți nu-și găsește rimele, se adună în volume care ticsite în biblioteca de mai târziu nu vor mai fi recitite. Inocența și puritatea îmbrățișărilor furate adună-n evantai conexiuni în care dramele oamenilor mari își găsesc tihna. Fricile reușesc de multe ori să domine scena forțând personajele să acționeze ireversibil. Șansa la viața dispare brusc atunci când neputința are rol principal. În întuneric, lama ascuțită ciopârțește asimetric.

 Prieteniile imaginare au farmecul de a nu dezamagi. Totul este aranjat milimetric așa încât armonia să creeze iluzia unui întreg. Cu toate astea, ele au nevoie să prindă viață în fiecare zi atunci când realitatea deschide ușile fără chei. Poveștile rămân în neantul amintirilorde fiecare dată când pelicula surprinde o emoție, un zâmbet, o stare. Documentarea aparent involuntară contribuie la apariția unor mărturii care facilitează imersia în viețile celorlalți atnunci când ei o permit, desigur.

Reușim să fim pregătiți pentru evenimentele importante la care suntem invitați? Cu efort, pregătim minuțios fiecare grimasă și simetrie a unghiurilor în care blitzul va declanșa generând fragmente bune de tipar. Haosul fragmentat își propune să înlocuiască șabloane vechi cu inserții moderne în care elementele constitutive formează un puzzle reciclat expus ochilor critici în cea mai bună lumină.

Cei mai buni actori reușesc să-și curețe la timp măștile de praf, iar fețele-n contur deloc discret uită să-și ia câteva zile libere.

Aici puteti gasi detalii legate de spațiile de proiecție: http://shortfilmfactory.info/locations/.

Proiecțiile de scurtmetraj sunt organizate de Short to the Point (International Short Film Festival) – o reţea internatională de distribuţie, difuzare şi promovare a filmelor de scurtmetraj. În ultimii ani SHORT FILM FACTORY (by STTP) a reușit să creeze o punte de legătură intre filmmakeri, cinefili și spectatorii ocazionali, având ca scop construirea unui nou tip de comunitate urbană.

Lansat în anul 2009 sub forma unei caravane cinematografice în 28 de orașe din România, STTP a devenit un festival lunar la care se înscriu filme din toate colțurile lumii. Festivalul Short to the Point oferă lunar 13 categorii de premii celor mai bune scurt metraje înscrise, urmând ca acestea să fie proiectate în cadrul evenimentului național Short Film Factory by Short to the Point.

Pentru mai multe informații vă invităm să ne vizitați aici:

https://www.facebook.com/shorttothepointfilmfest
https://www.instagram.com/theshortfilmfestival